Artykuły: Kulinaria
• Warto promować produkty lokalne
Warto promować produkty lokalne, wspierać rolników i przekazywać tradycję kolejnym pokoleniom – powiedział PAP kuchmistrz Pascal Brodnicki. Kupując...
2025-09-16
• W Szpitalu Uniwersyteckim pacjenci wybierają, co zjedzą na obiad
W Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie pacjenci wszystkich oddziałów mogą wybrać danie obiadowe. Pilotażowy projekt „Pacjent wybiera” ma zmienić...
2025-09-03
• Liofilizowane pierogi na orbicie; tradycyjna polska potrawa trafi na ISS
Liofilizowane pierogi będą częścią „kosmicznego” menu polskiej misji na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej (ISS), z udziałem astronauty Sławosza...
2025-02-17
• Sukces polskiej pizzerii; została wybrana najlepszą neapolitańską pizzerią na świecie
Pizzeria Zielona Górka z Pabianic została najlepszą pizzerią neapolitańską świata w rankingu właścicieli podobnych lokali na wszystkich...
2025-02-08
• Ponad 80 cukierni i piekarni z certyfikatami dla ich rogali świętomarcińskich
Ponad 80 piekarni i cukierni z Poznania i Wielkopolski otrzymało w poniedziałek certyfikaty zaświadczające, że ich rogale świętomarcińskie są...
2024-10-28
• Burger: amerykański klasyczny i światowe rewolucje
Burger. Ikona amerykańskiej kuchni, która zdobył serca nie tylko mieszkańców Stanów Zjednoczonych, ale także smakoszy na całym świecie.
2024-02-21
• Fit sałatki: klucz do zdrowego żywienia
W dzisiejszym zabieganym świecie, gdzie tempo życia jest coraz to szybsze, dbanie o zdrową dietę staje się kluczowym elementem utrzymania dobrej...
2024-02-21
• Czekoladowy zachwyt
Ciasto typowe dla kuchni amerykańskiej, wylewająca się czekolada i dodatki...
2024-02-01
• Sztuka tureckiego cukiernictwa
17 listopada swoje święto ma jeden z najbardziej rozpoznawalnych tureckich deserów – baklawa (tur. baklava). Ten słodki smakołyk występuje w...
2023-11-17